måndag 22 oktober 2007

Kennelträffen

I fredags eftermiddag så bar det iväg till Lidköping och kennelträffen. Resan ner gick jätte bra, Chaplin är urduktig på tåget han bara lägger sig ner och sover. Det är skönt att det funkar så himla bra! Väl framme i Lidköping så blev vi upphämtade av Susanne som har Chaplins kullsyster Cia och så bar det av ut till Evas stuga där vi skulle hålla till under helgen. När vi kom dit så var Janne och Gittan där som har Alex från första kullen samt Cesar som är Chaplins kullbror. Vi grillade lite korv över öppna spisen och pratade lite innan vi la oss.


Lördagen började vi med frukost och sen var det dags att bege oss ut i skogen för att träna. Vi med valparna körde dummysök medans de med de äldre hundarna körde personsök. Marie med Vidda kom även och körde dummysök när de var klara med personsöket. Eva slängde ut ett tiotal dummysar i skogen som valparna skulle få testa på att leta upp. Mamma Flingan fick köra först för att visa hur det skulle gå till. Sen fick vi köra igång med bebisarna =) Det gick väldigt bra för de flesta, de hade bra med fart och håll igång och sökte på bra. de tog även dummysarna jätte bra och det var verkligen kul att se hur kullsyskonen jobbade på. Chaplin hade inte någon jätte fart och hade rätt så svårt att förstå vad det var han skulle göra ute i skogen, han tyckte det var bättre att äta på pinnar och nosa runt istället för att springa och leta. Så jag fick motivera honom och hjälpa honom ut och leta en del. Lyfte en dummy och busade lite med chaplin och sedan höll jag honom i halsbandet för att kasta iväg dummyn och då for han iväg som en kanon och hämtade den till mig. det var inga problem att ta dummyn i munnen och han hade ett jättefint grepp om dom. Efter att vi kört ett par repetioner med hundarna så bröt vi för att gå och fika. De var rätt trötta valparna och behövde vila en stund innan vi skulle köra lite mera.


Efter fikan så gick vi ut iskogen igen och denna gången så fick en annan hålla i Chaplin medans jag gick ut och lekte med dummyn innan jag la den på backen och gick tillbaka och skickade Chaplin. Men tokstollen blev så glad att jag kom tillbaka att han totalt glömt bort vad han skulle göra. Då gick jag ut en bit och hjälpte honom och då hittade han den och det blev en massa beröm och mys när han kom med den. Men nästa gång det var dags för Chaplin att köra så gick en annan ut eftersom han blev så glad när jag kom tillbaka och då gick det mycket bättre. De flesta av hans syskon hade världens fart ute på söket medans Chaplin tar det lite lugnare. Det var kul att se när de fick en dummy i näsan och man såg verkligen på hela hunden att de hade hittat något. Sen var det dags för lunch och vi var många som var hungriga så det passade utmärkt. Efter lunchen så var det dags för att se hur hundarna reagerade på vilt. Eva hade lagt ut lite vilt efter en slinga där vi bara gick med hundarna för att se om det tog viltet spontant. Chaplin gillade verkligen detta. Han var framme snabbt vid viltet och tog det jätte bra och spontant. Han tyckte verkligen att det var jätte roligt att apportera dessa. På första varvet var det två måsar han tog. På det andra varvet så hade Eva lagt fram det vilt som låg lite mera undangömt och de hade missat på första svängen. Då var det förutom måsarna en duva, en and, en kråka och en kanin som de fick testa på. Chaplin gillade inte alls kråkan utan försökte rulla sig på den och då sa matte att så gör man inte. Sen försökte vi igen men han gillade inte den alls. Men anden och duvan tog han jätte fint lite extra peppning blev det på anden eftersom den var rätt så tung. Kaninen tyckte han var konstig och ville inte ta den i munnen, men efter lite peppning så fick jag honom och känna lite på den iaf men bära den det ville han inte. Annars gick det jätte bra. Han och Vidda lekte lite senare på kvällen och då så sprang de tillbaka till den platsen där viltet legat och letade efter det. Så bägge två tände verkligen på viltet =)



Efter viltpromenaden så visade Eva på syster Coffee hur vi skulle trimma dom och sen var det dags för oss att försöka. Jag började med att klippa svansen på Chaplin och det blev rätt så bra för att vara första gången, fick lite hjälp och stöd från Karin som har en tik (stina) ur första kullen. Sedan medans vi väntade på att effilerings saxarna skulle bli lediga så gick vi en tipspromenad som Evas dotter Linnea hade gjort. Efter det så var det dags att ge sig på öronen och tassarna och jag blev riktigt nöjd med resultatet på honom för att vara första gången som jag trimmade honom över huvudtaget. Han ser mer vuxen ut nu när man fått bort valplurvet på öronen och trimmat ner halsen lite granna. Det finns ju inte så jätte mycket att ta på de små än.

Sen var det dags att köra finn och vinn ute på ett fält. eva hade lagt ut en massa saker som hundarna skulle leta upp och det som de hitta vann vi =) Chaplin var jätte trött och jag fick följa med honom ut och hjälpa honom. Första gången så fick jag hjälpa honom jätte mycket och då hittade han en mjukis snigel som han blev så stolt över. När det var dags för våran andra gång så fick jag fortfarande vara med och stötta honom men han sökte på bra själv. Men hittade inget först, då kom Eva ut för att hjälpa oss leta reda på något som han kunde ta och då hittade han en liten mjukis orm. Han verkligen älskar dessa leksaker och var så stolt över dom bägge två..


Efter det så var det kväller och dags för tacos och det var så gott. Blev en massa hundprat och även lite annat prata vi om.

Igår så körde vi samma sak som i lördags förmiddag men då kunde man välja på att köra med vilt eller dummy. Jag valde att köra på vilt med Chaplin för att ta vara på chansen eftersom vi itne har något hemma själva än.. Marie med Vidda var även med här och körde samt ett par syskon till Chaplin. Vi började med att Marie kastade en markering till Chaplin, det var en väldigt kort. Den tog han jätte bra och var jätte fin i munnen med viltet. Sedan kastade jag en markering till Vidda och hon knallade för Marie och då tog jag fågeln så hon inte fick den sen gjorde vi om och då satt hon som ett litet ljus. Sedan la vi ut ett sök med viltet och Då började jag med Chaplin och han gick ut och letade bra, lugn och metodiskt var han och kom in med anden. Vi körde även ett linetag med en mås och det gick han klockrent ut och hämtade den. Duktig bebis! =) Det gick verkligen jätte bra med träningen och jag tyckte att det var superkul och det gjorde ju lillen med. Så nu är jag verkligen jätte peppad att köra igång med träningen, måste köpa en visselpipa och lära in signalerna på honom. Vi kommer att gå lugnt fram eftersom att jag är så himla ny inom detta område men kul är det.

Vi gick en avslutade promenad tillsammans allihopa över fälten innan lunchen. Det var otroligt kul och se alla 12 flattarna springa omkring och busa utan gruff och bråk. det bara funkade och det var en så härlig bild att se. Det var jätte kul och träffa alla som var där, 7 valpar ur Chaplins kull var där så det var kul och träffa så många syskon på samma gång, sen var det ju även Vidda som var där och det var jätte kul och se henne och Marie ihop och att det funkade så bra ihop mellan dom. Sen även att träffa Flingan (mamma), Ebba (mormor 11,5 år) och de andra ur A-kullen som var där Stina, Hampus och Alex. Jätte trevliga ägare till hundarna var det ju också. Vi längtar redan till nästa träff =) Chaplin gick under namnet mini-Moltas under helgen av Eva, för att han är så lik far sin. Det är kul att höra för Moltas är en väldigt härlig och vacker hane =)

Chaplin var helt slut på resan hem igår och brydde sig inte om de andra djuren som var med i vagnen, det var en golden valp, en labbe en papegoja och någon katt. Han bara sov och har sovit som en stock sedan vi kom hem med. Det tar på krafterna på den lilla att ha gjort så mycket nytt och alla dessa intryck från helgen och en massa bus med syskonen har det blivit. Jag var också rätt så trött igår när vi kom hem men på ett skönt sätt. Nu ikväll ska väskan packas om för imorgon så bär det av till Rissne. Det ska bli jätte kul och träffa mamma och lillasyster igen.

Bilderna från helgen kommer komma upp under kvällen på bilddagboken. Hua det blev ett långt inlägg, hoppas ni orkar läsa allt ;)

Inga kommentarer: